HGK – održan poslovni forum Inovacijama do konkurentnosti

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu održan je 4. prosinca 2018. poslovni forum Inovacijama do konkurentnosti. Forum je okupio predstavnike državnih institucija, gospodarskih komora te poslovnih zajednica država članica Srednjoeuropske inicijative. U sklopu Foruma održana je i tematska panel rasprava o trenutnom stanju i perspektivi buduće suradnje u području inovacija.

Inovacijama do konkurentnosti – Hrvatska gospodarska komora

Poslovni forum Inovacijama do konkurentnosti organiziran u sklopu Summita Srednjoeuropske inicijative, koji se održavao 3. i 4. prosinca u Zagrebu. Njegovim održavanjem završava hrvatsko jednogodišnje predsjedanje inicijativom.

Srednjoeuropska inicijativa (SEI) je regionalni forum za suradnju u srednjoj i istočnoj Europi čiji su strateški ciljevi pružanje potpore državama članicama u eurointegraciji, promicanje usklađivanja s EU standardima i implementacija malih i srednje velikih projekata. Osnovana je 1989. godine i ima 18 članica. Hrvatska je postala članica Inicijative 1992. godine, predsjedala je Inicijativom dva puta – 1998. i 2018. godine. (izvor Ministarstvo vanjskih i unutarnjih poslova)

Share: