Hrvatski zavod za zapošljavanje / Ankete poslodavaca

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca već dugi niz godina provodi Ankete poslodavaca.

Anketa poslodavaca istraživanje je tržišta rada čiji je cilj izravno od poslodavaca prikupiti informacije o zapošljavanju, poteškoćama pri zapošljavanju radnika te planiranom zapošljavanju i potrebama za novim radnicima, sa svrhom uspješnijeg djelovanja tržišta rada te usklađivanja ponude i  potražnje radne snage u Hrvatskoj.

Poteškoće s pronalaženjem potrebnih radnika, poteškoće prema tipu zapošljavanja radnika, razlozi koji su stvarali poteškoće pri zapošljavanju radnika, struktura planiranog zapošljavanja prema veličini i sektoru vlasništva poslodavaca, korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja od strane poslodavaca, učestalost zapošljavanja na temelju drugih oblika rada…. samo su neka od anketnih pitanja na koja su poslodavci davali odgovore.

Publikacije Ankete poslodavaca po godinama (2008.-2017.) možete pogledati na mrežnim stranicama  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Share: