Konferencija “Podržimo održivo” 25. ožujka 2019. / Program za održivi razvoj do 2030.

Konferencija “Podržimo održivo”, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, održat će se 25. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Okupit će ključne aktere za primjenu Programa za održivi razvoj za 2030. udruga-gradova.hr

Republika Hrvatska potpisnica je Programa održivog razvoja do 2030. koji je usvojen na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda krajem rujna 2015. u New Yorku. U središtu Programa nalazi se 17 ciljeva održivog razvoja i 169 podciljeva donesenih radi okončanja siromaštva, zaštite planeta te osiguranja prosperiteta i mira.

Hrvatska će ove godine prvi put objaviti Dobrovoljni nacionalni pregled (DNP) i predstaviti ga sredinom srpnja 2019. na ministarskoj razini u New Yorku. U DNP-u će prikazati aktivnosti i rezultate provedbe 17 ciljeva održivog razvoja, s primjerima dobre prakse.

Zajednica za društveno odgovorno poslovanje HGK pripremila je obrazac kako bi tvrtkama omogućila da opišu svoje dobre prakse u ostvarenju ciljeva održivog razvoja i daju pozitivan doprinos u pripremi prvog DNP-a. Obrazac se može ispuniti do 5. travnja 2019. na mrežnoj stranici HGK  “Podržimo održivo_pokažimo primjere dobre prakse u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja u Hrvatskoj” 

 

Share: