Međunarodna konferencija “Međunarodni kulturni odnosi Europske unije – Europa, svijet, Hrvatska” / Rijeka, 30. – 31. svibnja 2019.

Međunarodna konferencija “Međunarodni kulturni odnosi Europske unije – Europa, svijet, Hrvatska” održat će se u Rijeci 30. i 31. svibnja 2019. Četiri osnovne teme konferencije su: uloga kulturnih politika u poticanju međunarodne kulturne suradnje; kulturne mreže, izraz kulturnih promjena u međunarodnim odnosima; kulturna diplomacija kao faktor jačanja vanjskih odnosa EU s trećim zemljama; Hrvatska u međunarodnoj kulturnoj suradnji.

Na konferenciji će kao govornici sudjelovati četrdesetak hrvatskih i inozemnih profesora, istraživača, djelatnika u kulturi, diplomata, predstavnika kulturnih institucija, europskih i međunarodnih organizacija.

Organizatori konferencije su Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo, RIJEKA 2020 d.o.o. i Sveučilište u Rijeci, u suradnji sa svjetskom mrežom Culturelink/IRMO i Opservatorijem za kulturne politike iz Grenoblea, Francuska. Pročitajte više na Rijeka 2020 EPK

 

 

Share: