8. Festival bibliobusa / Rijeka, 7.- 8. lipnja 2019.

Ovogodišnji, 8. Festival bibliobusa koji se održava u Rijeci 7. i 8. lipnja odvija se u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a povod je obilježavanje vrijedne obljetnice – 50. rođendana riječkog bibliobusa koji je bio prva pokretna knjižnica tog tipa u cijeloj Hrvatskoj pa čak i tadašnjoj Jugoslaviji! Festival se odvija u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka i Hrvatskog knjižničarskog društva- Komisije za pokretne knjižnice.

U petak 7. lipnja, od 10 do 13 sati na Korzu, Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i Trgu 111. brigade Hrvatske vojske bit će održan 8. Festival bibliobusa, jedinstvena manifestacija posvećena predstavljanju i promicanju pokretnih knjižnica koje knjigu i knjižnične usluge donose do svih onih kojima je taj pristup otežan, ograničen ili nepostojeći. Na Korzu će  biti postavljena bogata izložba o pokretnim knjižnicama koja će dodatno predstaviti bibliobuse, njihovu povijest, čar, romantiku i današnju veliku potrebu u različitim zajednicama. Više pročitajte na Gradska knjižnica Rijeka

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za pokretne knjižnice organizator je 14. okruglog stola o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj pod nazivom Bibliobus, štA da?

Share: