Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja / Održan 22. Dan tržišnog natjecanja

Dana 12. lipnja 2019. u Zagrebu je u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja održan 22. Dan tržišnog natjecanja, pod nazivom „Politika tržišnog natjecanja i ocjena koncentracija poduzetnika u kontekstu javnog interesa”.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na svojim mrežnim stranicama navodi da se ovogodišnja konferencija bavila aktualnim pitanjima politike tržišnog natjecanja i ocjenama koncentracija poduzetnika u kontekstu javnog interesa, kao i ECN+ direktivom o jačanju neovisnosti i ovlasti nacionalnih tijela za tržišno natjecanje koja je stupila na snagu u veljači 2019., i za koju države članice imaju rok od dvije godine za prenošenje u nacionalno zakonodavstvo.

Navode da se Direktivom nastoji osigurati dovoljno ovlasti i alata za učinkovitu provedbu postupaka u pravu tržišnog natjecanja, koje između ostaloga obuhvaćaju ovlast za pretragu poslovnih i ostalih prostora, zahtjeve za dostavom informacija, obvezne razgovore, izricanje privremenih mjera te mjere za preuzimanje obveza od strane poduzetnika. Navedeno uključuje i ovlast za izricanje novčanih kazni poduzetnicima i udruženjima poduzetnika. Pročitajte više na Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja,

Share: