jatrgovac.com / “Sigurnost u maloprodaji – Trendovi: Krađe treba ozbiljno shvatiti”

Specijalizirani portal za trgovinu jatrgovac.com donosi članak autora Gorana Pavlovića o gubitcima do kojih dolazi zbog krađe u prodavaonicama. U članku se navodi da gubitci do kojih dolazi zbog krađe u prodavaonicama trgovcima uzimaju od 1 do 2 posto prometa na godišnjoj razini te da se gubitci u hrvatskoj maloprodaji uzrokovani krađom procjenju na milijardu kuna.

Navodi se da je prema Kaznenom zakonu sitno djelo krađe kriminalistički naziv za iznos krađe male materijalne vrijednosti do 1.000 kuna koji ne podliježe kaznenom progonu te policija takva djela ne istražuje po službenoj dužnosti. Progon se poduzima samo temeljem privatne tužbe fizičke ili pravne osobe, no uglavnom se nikome ne da gubiti vrijeme i resurse na te procedure pa se privatne tužbe u pravilu ne podnose.

U organizaciji specijaliziranog časopisa Zaštita u Zagrebu je održana konferencija Sigurnost u prodaji i logistici na kojoj je cijeli niz stručnjaka iz područja koji se odnose na ovu problematiku izrazio svoje poglede na glavne trendove na tržištu. Pročitajte na jatrgovac.com

Share: