(17) Grad Rab – Ljeto 2019.

Kantuni, Rapsko likovno ljeto, Rapske glazbene večeri, Ribarske fešte… kalendar događanja pogledajte na portalu Grada Raba.

Rabska fjera 25. – 27. srpnja 2019. Prvi i najveći srednjovjekovni ljetni festival u Hrvatskoj, Rabska fjera, temelji se na tradiciji započetoj 21. srpnja 1364. kada je rapsko gradsko vijeće odlučilo odati počast kralju Ljudevitu Velikom koji je Rab oslobodio mletačke vlasti. Taj se dan posvećuje i sv. Kristoforu, svecu zaštitniku grada Raba. Fjera je u prošlosti trajala 14 dana, kada je stanovništvo otoka slavilo moći sveca kojemu se pripisuje zasluga za spašavanje grada od uništenja. Tijekom Fjere cijeli se grad vraća u prošlost. Turistička zajednica grada Raba

Gradska knjižnica Rab sudionik je Rapske fjere još od početaka te velike manifestacije, a u 2011. godini prvi je puta radionica Libraria održana u prostoru Knjižnice, u vrtu Banove vile gdje su izložena izdanja iz Zavičajne zbirke koja su posjetioci mogli razgledati. Za trajanja Fjere otvoren je i prilaz zgradi s morske strane, čime je znatno povećana prohodnost i omogućena bolja povezanost lokacija na kojima se manifestacija održava.

Gradska knjižnica Rab – Bookcrossing

Pučko otvoreno učilište Rab

24. srpnja 2019. / Koncert uoči Rabske fjere – Black & White Piano Night

 

Share: