Moj Zaba Start / Finale Natječaja za dodjelu financijskih potpora najboljim poduzetničkim i društveno korisnim idejama i projektima

Moj Zaba Start  – Natječaj za dodjelu financijskih potpora najboljim poduzetničkim i društveno korisnim idejama i projektima pokrenut je 2013. godine te je do sada, u okviru pet natječaja, podržao preko 50 projekata iz različitih područja po odabiru stručne komisije i prema odabiru javnosti. Dobitnici su projekti iz područja tehnoloških inovacija, zelenog i društvenog poduzetništva, kreativne industrije, kulture, znanosti, razvoja djece i mladih te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.

Moj Zaba Start realizira se kroz tri natječaja: Poduzetništvo, Kultura i znanost, Društvo.

Na natječaj, koji je bio otvoren za prijave od 7. svibnja do 10. srpnja 2019., svoj projekt mogle su prijaviti fizičke osobe, poduzetnici, profitne i neprofitne organizacije. Prijavljeno je ukupno 417 projekata: kategorija Poduzetništvo – 199 projekta iz područja inovacija, tehnologije, zdravlja, ekologije, turizma, hortikulture, edukacije i razvoja djece i mladih te iz drugih područja; kategorija Kultura i znanost –  106 projekata iz područja kazališnih, dramskih i glazbenih umjetnosti, znanstveno-istraživačkih projekata i inovacija te drugih područja povezanih s kulturom i znanošću; kategorija Društvo – 112 projekata iz područja društvenog poduzetništva, edukacije, potpore djeci i mladima s posebnim potrebama, pomoći starijim i potrebitim osobama te drugih područja.

Dana 20. rujna 2019. predstavljeno je 30 finalista Natječaja.

Ukupni fond potpora za natječaj iznosi ukupno 330.000,00 kn po kategoriji – za prvoplasirani projekt: 120.000,00 kn; za drugoplasirani projekt: 100.000,00 kn, za trećeplasirani projekt: 80.000,00 kn, na temelju odluke komisije.  Na temelju glasova javnosti prikupljenih putem portala www.mojzabastart.hr dodjeljuje se financijska potpora u bruto iznosu od 30.000,00 kn projektu koji je skupio najviše glasova.

Svoj glas za najbolje projekte u jednoj od kategorija – ili u sve tri kategorije – možete dati do 14. listopada 2019. na mojzabastart.hr

Objava dobitnika održat će se 29. listopada 2019. godine.

 

Share: