Portal MojPosao / Employer Branding ili u prijevodu “imidž poželjnog poslodavca”

Portal Moj posao o privlačenju i zadržavanju kvalitetnog kadra – Employer Branding:

“S promjenama na tržištu rada u vidu veće ponude radnih mjesta pojavila se snažna potreba za privlačenjem, ali i zadržavanjem kvalitetnog kadra koji će u konačnici ojačati cijelu tvrtku i njenu profitabilnost.

Mnoge tvrtke su spontano započele s provođenjem aktivnosti koje im pružaju dobru podlogu za uspješan Employer Branding. Tu možemo ubrojiti interna istraživanja zadovoljstva zaposlenika, druženja izvan radnog vremena, dodatne edukacije za razvoj zaposlenika te ostale pogodnosti koje jednu tvrtku ističu kao poželjnog poslodavca.
Pored provođenja aktivnosti koje su tradicionalno pod odjelom ljudskih resursa, tržište rada je jasno pokazalo potrebu za simbiozom tog odjela i odjela marketinga. Tvrtke su postale svjesne potrebe za promocijom prema sudionicima tržišta rada zbog čega se u posljednjih nekoliko godina formiralo posebno područje unutar marketinga – Employer Branding.”

Više na: MojPosao.net – A kako vaši zaposlenici komentiraju tvrtku na kavi s prijateljima? (dio prvi) https://www.moj-posao.net/HR/Articles/Details/78748/A-kako-vasi-zaposlenici-komentiraju-tvrtku-na-kavi-s-prijateljima-dio-prvi/#ixzz62IcBNnPh

Share: