gradonačelnik.hr / “Vinkovci: Gradi se nova Gradska knjižnica vrijedna 50 milijuna kuna”

Portal Gradonačelnik.hr donosi vijest o potpisivanju ugovora o izgradnji nove zgrade Gradske knjižnice na staroj lokaciji u Zvonimirovoj ulici u Vinkovcima.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, kao matična knjižnica Vukovarsko-srijemske županije, ima oko 6.500 korisnika koji na raspolaganju imaju fond od oko 150.000 knjiga navodi se na portalu.

“– Realizacijom ovog ugovora Knjižnica će dobiti novu zgradu, a čitav društveni život grada dobit će jednu novu dimenziju. Ovo je projekt koji je izuzetno važan za sve Vinkovčane, koji je iziuzetno važan za moj tim i mene, projekt koji će obilježiti naredno razdoblje Vinkovaca. Knjižnica je nešto što se ne radi svake godine, a taj hram kulture, koji će niknuti na temeljima stare knjižnice koja je, nažalost, izgorjela u Domovinskom ratu i nikada nije obnovljena, trebao bi biti mjesto gdje će se ljudi sastajati, mjesto iz kojega će kretati inicijative pogotovo u društvenom, kulturnom, znanstvenom, obrazovnom dijelu. Isto tako, ona će biti i plod rada gradske Uprave, mladih vinkovačkih arhitekata te vinkovačkih tvrtki – prokomentirao je gradonačelnik Bosančić.”

Rok završetka radova je unutar 36 mjeseci.

Pročitajte više https://gradonacelnik.hr/vijesti/vinkovcani-ce-za-36-mjeseci-citati-i-posudivati-unutar-knjige-s-gelerima/

Na portalu Gradonačelnik.hr nalazi se i vijest o suradnji Grada Vinkovaca i Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci u sklopu koje od ove godine daruju sve novorođene bebe s područja grada Vinkovaca paketićem dobrodošlice koji sadrži informativni letak o potrebi i važnosti čitanja djeci od najranije dobi, člansku iskaznicu Knjižnice te bebinu prvu slikovnicu.

 

 

Share: