Poziv za prijave događanja u sklopu sedmog Festivala povijesti Kliofest 2020. / 12.-15. svibnja 2020.

Sedmi Festival povijesti Kliofest 2020. održat će se od 12. do 15. svibnja 2020. u Kulturno-informativnom centru i Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, te u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti poziva da se uključite u organizaciju Kliofesta te u svojoj sredini priredite neki događaj koji ima vezu s poviješću odnosno historiografijom – javno predavanje, predstavljanje knjige, razgovor s povjesničarom ili naprosto da otvorite vrata svoje institucije/udruge svim zainteresiranima za povijest.

Prijave događanja primaju se do 22. ožujka 2020. (točan naslov događaja, kao i mjesto i vrijeme gdje će biti održano) na mail adrese dagicic@ffzg.hr  i kliofest@gmail.com. Događaj će biti predstavljen u programskoj knjižnici Festivala povijesti Kliofest 2020 te na web portalima koji će pratiti Kliofest.

 

Poziv prenosimo u cijelosti:

Poštovana kolegice / poštovani kolega,

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti, zajedno s nekoliko suorganizatora (Kulturno-informativni centar, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Hrvatski državni arhiv, Društvo za hrvatsku povjesnicu, Udruga Kliofest i dr.), priredit će između 12. i 15. svibnja 2020. sedmi Festival povijesti Kliofest 2020.

Ove će se godine Kliofest održati u prostorima Kulturno-informativnog centra i Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, kao i Hrvatskoga državnog arhiva.

Prošle smo godine tijekom održavanja Kliofesta uz Vašu pomoć i pomoć drugih kolegica i kolega u više od dvadeset gradova i mjesta diljem zemlje priredili Dan povijesti – organizirane su različite promocije i manifestacije. Ove nam je godine cilj još i povećati broj mjesta u kojima će se prirediti Dan povijesti te se nadamo da ćete nam u tom pogledu pomoći.

Dan povijesti ove je godine predviđen za petak, 15. svibnja 2020.

Bit će nam, dakle, drago da se i Vi priključite te u svojoj sredini priredite neki događaj koji ima vezu s poviješću odnosno historiografijom – javno predavanje, predstavljanje knjige, razgovor s nekim povjesničarom ili naprosto da otvorite vrata svoje institucije/udruge svim zainteresiranima za povijest.

Ako ste voljni uključiti se u organizaciju Kliofesta, molim da na mail adrese dagicic@ffzg.hr  i kliofest@gmail.com do 22. ožujka 2020. pošaljete točan naslov događaja, kao i mjesto i vrijeme gdje će biti održan.

Vaš će događaj biti predstavljen u programskoj knjižnici te na web portalima koji će pratiti Kliofest.

Srdačno pozdravljam,

prof. dr. Damir Agičić

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti

predsjednik

Share: