Vikend teme / 28. ožujka 2020.

Donedavni ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije dr. Srđan Jerković pokrenuo je on line trijažu pregledajme.com navodi Glas Istre.

U članku se navodi da je dr. Srđan Jerković kroz svoju tvrtku Medicus prije više od godinu dana krenuo u razvoj sustava za pružanje određenih komercijalnih usluga. Međutim, izbijanjem epidemije odlučio ga je prilagoditi i dati svima na besplatno korištenje.

“Kada se ne osjećaju dobro, kaže dr. Srđan Jerković, prvo što pacijenti čine je razmišljanje o tome mogu li što učiniti sami za sebe, drugo je traženje savjeta od prijatelja i obitelji, a zadnjih godina mnogi svoje simptome žele shvatiti koristeći internet. Pacijenti koriste internetske tražilice poput Googla za samodijagnosticiranje. Na taj način dobivaju nerelevantne i zbunjujuće informacije, te ne znaju što dalje činiti. Tek nakon toga traže stručnu pomoć. Pretraživanje interneta, dodaje, nije loše samo po sebi, ali zbog ogromne količine informacija medicinski se laici često izgube u moru relevantnih i nerelevantnih informacija, drugi se bez razloga prestraše, a treći olako shvate svoje simptome pa nastradaju zbog neznanja.”

Internetski servis dostupan na adresi pregledajme.com ima za glavni cilj pomoći građanima u donošenju odluka o traženju odgovarajuće medicinske skrbi, navodi se u članku Glasa Istre.

Share: