Zaklada “Kultura nova” / Europska inicijativa za potporu kulturi u krizi COVID-19

Zaklada “Kultura nova “donosi poziv Culture Action Europe koji poziva zainteresirane građane da svojim potpisom podrže inicijativu za potporu sektoru kulture tijekom COVID-19 pandemije.

Kriza izazvana pandemijom COVID-19 pogodila je i cijeli kulturni i kreativni sektor, čija se uloga još jedanput pokazala od temeljne važnosti u društvu. Slijedom teških ekonomskih posljedica na kulturni i kreativni sektor, dio zastupnika Europskog parlamenta iz redova Zelenih/Europskog slobodnog saveza pokrenuo je inicijativu uputivši otvoreno pismo Europskoj komisiji i državama članicama Europske unije u kojemu zahtijevaju potporu pogođenom sektoru, s naglaskom na kulturne radnike i manje organizacije civilnog društva čiji su programi otkazani u narednom razdoblju. U otvorenom pismu zahtijeva se osiguravanje uvjeta rada i financijske potpore kulturnim radnicima, samostalnim umjetnicima te svima uključenima u kulturni i kreativni sektor.

Pročitajte na kulturanova.hr

Na stranicama Zaklade “Kultura nova” nalazi se i obavijest o potpisivanju Izjave europskih donatora o solidarnosti s civilnim društvom u vrijeme pandemije COVID-19. kulturanova.hr

 

 

Share: