23. travanj – Noć knjige 2020!

NOĆ KNJIGE 2020. održava se uz brojne virtualne programe i s porukom “S knjigom nisi izoliran”.

U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara i uz financijsku potporu ZANE, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba u četvrtak, 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige održava se deveta Noć knjige, posvećena aktualnoj temi promjene. Promjena je zahvatila i Noć knjige, koja će se po prvi puta održati u virtualnom svijetu.

Svečano otvaranje Noći knjige, koje se osam godina održavalo u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a ove mu je godine domaćin trebao biti grad Rijeka, održat će se na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije večeras u 19.20 sati te Facebook stranici i You Tube kanalu Noći knjige.

Zaštitno lice ovogodišnje Noći knjige je knjiški patuljak – Čituljak. Autor vizualnog rješenja je dizajner Boris Kuk, a Čituljak je zaživio i u seriji ilustracija Josipa Sršena i Sebastijana Čamagajevca. Njegovu šetnju ispražnjenim hrvatskim gradovima možete pratiti na Facebook stranici Noći knjige.

Programi i akcije u Noći knjige

Sve o Noći knjige 2020. potražite na https://nocknjige.hr/

#sknjigomnisiizoliran

 

 

Share: