Virtualni Kliofest otvara se danas u 12.00 sati

“Ovogodišnji se Kliofest trebao održati polovicom svibnja u Zagrebu i diljem Hrvatske. Na rasporedu je trebao biti bogat program, nekoliko okruglih stolova – jedan u povodu 75. obljetnice kraja Drugoga svjetskog rata, jedan o Hrvatskoj i Europskoj uniji u povodu hrvatskoga predsjedanja, potom brojne promocije novih povijesnih knjiga, prikazivanje filmova i drugo. Zbog epidemiološke situacije glavnina programa Kliofesta odgođena je za jesen, u nadi da će se stvari normalizirati u dovoljnoj mjeri da se takva manifestacija može održati.

Unatoč svemu, organizatori pripremaju neke aktivnosti preko internetskih medija. Bit će tu kratki osvrti na nove knjige koje daju povjesničari i nakladnici, preporuke za čitanje, kao i nekoliko razgovora među povjesničarima o temama koje nas trenutno najviše zaokupljaju.

Nakladnici povijesnih knjiga između 12. i 15. svibnja 2020. predstavit će virtualno svoja nova izdanja, među njima i neka koja su trebala biti promovirana pred publikom. Kupci će moći iskoristiti sajamske popuste za nabavu knjiga tijekom tih nekoliko dana.

Na stranicama www.kliofest.org i www.historiografija.hr, kao i preko facebooka Kliofesta donosit će se obavijesti o svim aktivnosti tijekom virtualnog Kliofesta.

Budite odgovorni, pratite nas putem Interneta i drugih medija te čitajte povijest.”

Kliofest, udruga za promicanje kulture povijesti, Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti, i svi ostali organizatori i suorganizatori Kliofesta

 

Sedmi Festival povijesti – Kliofest 2020 održava se od 12. do 15. svibnja 2020 u virtualnom obliku. Program Virtualnog Kliofesta po danima održavanja objavljivat će se na mrežnim stranicama kliofest.org, historiografija.hr i facebook stranici Kliofesta.

Prvi dan Virtualnog Kliofesta donosi predstavljanja dviju knjiga: Zrinski i Frankopani – sto godina od povratka u domovinu i Hrvatska. Povijest, kultura, ideje; razgovor o novim knjigama na ukrajinskom, predstavljanje novih izdanja Hrvatskoga etnološkog društva i razgovor o iskustvima prevođenja povijesnih knjiga. Prvoga dana održavanja bit će predstavljena i četiri znanstveno-istraživačka projekta. www.kliofest.org

Sudionici Virtualnog Kliofesta su i Državni arhivi čije programe možete pogledati na mrežnoj stranici Kliofesta.

Tijekom održavanja Virtualnog Kliofesta od 12. do 15. svibnja 2020 održava se Virtualni sajam znanstvene i stručne knjige u kojemu sudjeluju brojni hrvatski nakladnici. Poveznice na ponude i događanja nakladnika nalaze se na facebook stranici Kliofesta.

 

Share: