Razgovor s Anitom Šikić iz Hrvatske sveučilišne naklade o nakladništvu znanstvene knjige / Kliofest 2020

Zadnjega dana održavanja virtualnog Kliofesta Anita Šikić iz Hrvatske sveučilišne naklade, predsjednica Grupacije nakladnika znanstvene i stručne knjige ZNK HGK govori o nakladništvu znanstvene knjige.

Razgovor Krešimira Maligeca, predsjednika Kliofesta, udruge za promicanje kulture povijesti i jednog od pokretača i organizatora Festivala povijesti Kliofest s Anitom Šikić započinje u 11.15 na poveznici

https://youtu.be/iBcR7uaUvyI

 

Tijekom trajanja Kliofesta održava se virtualni sajam knjiga na kojemu s ponudom knjiga iz područja povijesti, historiografije i srodnih struka sudjeluju nakladničke kuće Znanje, Zagrebačka naklada, Fraktura, Hrvatska sveučilišna naklada, TIM press, Ibis grafika i Srednja Europa.

Virtualni Kliofest omogućio je predstavljanja novih knjiga i razgovore o znanstvenim i stručnim knjigama i nakladništvu istih, predstavljanja istraživanja, projekata i izložbi te virtualne susrete s domaćim i inozemnim autorima te je unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i svijetu nastavio slijed održavanja. Virtualni Kliofest održao se sedmu godinu zaredom. Organizatori najavljuju nastavak Kliofesta tijekom jeseni ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli.

Svi programi virtualnog Kliofesta ostat će dostupni su za preglede na www.kliofest.org

 

Share: