Društvo “Naša djeca” dodijelilo Nagrade “Grigor Vitez” najboljim autorima za djecu

Godišnja Nagrada “Grigor Vitez” za dječju književnost i ilustraciju najstarija je domaća nagrada za dječju književnost i ilustraciju, koja je prvi put dodijeljena 1967. godine. Nagrada se dodjeljuje za najbolji književni tekst i ilustracije odabrane iz jednogodišnje produkcije dječje knjige i slikovnice u kategorijama za djecu i mlade.

U sklopu obilježavanja 70 godina djelovanja Društva „Naša djeca“, 1. srpnja 2020. dodijeljene su Nagrade „Grigor Vitez“ za najbolje knjige za djecu i mlade te ilustracije u 2019. godini.

Nagrade i priznanja su primili:

–       Književnik Zoran Ferić za najbolji tekst za djecu u 2019. u ilustriranoj knjizi SAN LJETNE NOĆI (V.B.Z)

–       Književnik Roman Simić  za najbolji tekst za djecu u 2019. u slikovnici JURA I GOSPOĐICA ZAVISSST (Profil knjiga)

–      Književnica Nada Mihaljević za najbolji književni tekst za mlade u slikovnici PUTOVANJE U MJESTU (Naklada Ljevak)

–        Ilustrator Manuel Šumberac  za najbolje ilustracije za djecu mlađe dobi u autorskoj slikovnici POTRAGA (Profil knjiga)

–       Ilustratorica Vendi Vernić  za najbolje ilustracije za djecu starije dobi u ilustriranoj knjizi SEDAM MAČAKA (Mala zvona)

–     Književnica Morea Banićević, koja je osvojila nagradu „Ptičica“ u kategoriji za najbolji roman u 2019. za DVOJNIKE U TAMI (Hangar 7)

–    Književnica Nikolina Manojlović Vračar i ilustratorica Jelena Brezovec, koje su osvojile nagradu „Ptičica“ u kategoriji za najbolju slikovnicu u 2019. za OBLAK U ŽUTOM KAPUTU (Evenio)

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske

 

 

Share: