Potpisan Program suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministra kulture i nacionalne baštine Republike Poljske za 2020.–2023.

Dana 1. srpnja 2020. u Međunarodnom kulturnom centru u Krakowu potpisan je Program suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministra kulture i nacionalne baštine Republike Poljske za 2020.–2023. godinu.

Program potiče razmjenu i suradnju između umjetnika, kulturnih i umjetničkih ustanova i udruženja te oblike izravne suradnje između kulturnih institucija od uzajamnoga interesa, kao i pozivanje kulturnih djelatnika i stručnjaka u područjima kulture i umjetnosti.

Podržava se muzejska djelatnost obiju zemalja izravnom suradnjom između galerija, muzeja, i drugih profesionalnih institucija iz područja muzeologije te suradnja u području izvedbenih umjetnosti, kulturne baštine, književnosti i izdavačke djelatnosti, kao i postojeća visoka razina suradnje između audiovizualnih zajednica dviju zemalja, što se osobito odnosi na razvoj koprodukcija.

Ministarstvo kulture RH

 

Share: