“Uberi priču” u Koprivnici / 12. 9. 2020.

Danas, s početkom u 11 sati, u Gradskom parku u Koprivnici, održava se književno – scenski program za djecu ‘Uberi priču!‘.

Organizatori programa su Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i nakladnička kuća „Mala zvona“, a program će se održati u okviru aktivnosti „Volonteri u parku“.

Manifestacija „Uberi priču!“, popularna „berba slikovnica“, autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja među najmlađima. Prva je akcija održana u svibnju 2005. u zagrebačkom parku Ribnjak: stotinjak slikovnica povješano je po stablima te na neobičan način podijeljeno djeci drugih razreda iz okolnih škola, uz program osmišljen prema sadržaju slikovnica, u kojemu su sudjelovali autori slikovnica i artisti animatori. Akcija se pokazala vrlo omiljenom te je tijekom petnaest godina održana pedesetak puta i postala tradicionalnom ne samo u Zagrebu nego i u Bjelovaru, Koprivnici i Krapinskim Toplicama; kao jednokratna manifestacija dosad je održana u Zadru, Rijeci, Sisku i Dubrovniku. Na dosadašnjim „berbama“, slikovnice je dobilo više od četiri tisuće djece. Većina renomiranih hrvatskih autora i ilustratora slikovnica nastupilo je u okviru ove akcije. https://www.mala-zvona.hr/uberi-pricu

 

Share: