Vikend teme / Nedjelja, 13. rujna 2020.

Touch Me festival 2020: Dotičemo nove budućnosti!

Tehnički muzej Zagreb – Hala V, 17. 9. – 3. 10. 2020.

Otvorenje 17. rujna u 19.00 sati.

Touch Me festival bavi se odnosima između umjetnosti i znanosti kroz teme koje su jednako bliske suvremenim umjetnicima, kao i znanstvenicima iz područja biologije, kemije, fizike, matematike. Od poimanja vremena do istraživanja užitka, Touch Me festival publici nudi nova osjetilna iskustva i otvara nove dimenzije percepcije, prezentirajući u svakom trijenalnom izdanju neke od najznačajnijih projekata iz područja međunarodne i hrvatske hibridne i istraživačke umjetnosti.

Kroz pet izdanja, od 2005., Touch Me festival je do sada istraživao tamnu tvar, vrijeme, užitak, zlouporabu inteligencije i energije.

Program izložbi, zvučnih performansa, predavanja, razgovora s umjetnicima, radionica i filmski program okuplja radove s područja istraživačke i interdisciplinarne umjetnosti i eksperimentalnog zvuka. Uz tematski program koji istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije, festival donosi izložbeni i izvedbeni program pod KONTEJNER-ovom kustoskom koncepcijom u sklopu dva europska projekta: EMAP – European Media Art Platform i Re-Imagine Europe.

Izvor i više informacija na stranicama organizatora festivala –  KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

 

Share: