Vikend teme / Nedjelja, 20. rujna 2020.

HGSS postavlja prvu izložbu tweetova u Hrvatskoj, pod nazivom „TRENDING #HGSS70“

Zagreb, 19. – 25. 9. 2020. / Uranija – prostor kreacije

Povodom 70. obljetnice postojanja, na izložbi „Trending #HGSS70“ Hrvatska gorska služba spašavanja predstavit će svoje najkreativnije objave s društvene mreže Twitter, koje su ih učinile omiljenim komunikatorom u javnome prostoru. Od subote 19. do petka 25. rujna, svi zainteresirani moći će posjetiti izložbu u Uraniji – prostoru kreacije, na adresi Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb, od 11:00 do 20:00 sati te se prisjetiti simpatičnih rečenica poput: „Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru“.

Pročitajte više: http://www.hgss.hr/hgss-postavlja-prvu-izlozbu-tweetova-u-hrvatskoj-po-nazivom-trending-hgss70/

Hrvatska gorska služba spašavanja je nacionalna, dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga javnoga značaja. Osnovni ciljevi HGSS-a su sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći u planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju pomoći treba primijeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti tehničku opremu za spašavanje u planinama, a u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.

HGSS je neprofitna udruga koja obavlja djelatnosti od interesa za Republiku Hrvatsku. Okuplja gorske spašavatelje HGSS-a koje pokrivaju cijelo područje Republike Hrvatske. Rad HGSS-a definiran je Zakonom o sustavu civilne zaštite i Zakonom o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja kojeg je Hrvatski sabor donio 30. lipnja 2006. godine.

Izvor: HGSS – Hrvatska gorska služba spašavanja 

 

Share: