2. Tjedan istarskih knjižnica / Dobar Libar: 100 bezvremenih knjiga po izboru istarskih knjižničara

Od 21. do 25. rujna 2020. održava se 2. Tjedan istarskih knjižnica.

Društvo bibliotekara Istre pokrenuo je 2019. godine Tjedan istarskih knjižnica s ciljem povezivanja svih vrsta knjižnica na području Istarske županije kroz aktivnosti objedinjene odabranom središnjom temom, zagovaranja i isticanja važnosti knjižnica u zajednici, promoviranja knjižničnih usluga, pružanja dodatnih sadržaja u knjižnicama za građane i korisnike te poticanje suradnje i osnaživanja knjižničarske zajednice.

Tema 2. Tjedna istarskih knjižnica posvećena je promociji knjižničnih fondova i zbirki, a središnja aktivnost koja je realizirana u suradnji istarskih knjižničarka i knjižničara je sastavljanje liste sa 100 naslova knjiga po izboru knjižničara koji imaju umjetničku vrijednost i koje žele preporučiti kao poziv na čitanje i druženje s dobrom knjigom.

Društvo bibliotekara Istre je objavilo tiskanu knjižnicu Dobar libar s naslovnicama, anotacijama i bibliografskim podacima svih knjiga.  Knjižica u e-obliku može se preuzeti preuzeti na njihovim mrežnim stranicama – https://dbi.hr/dobar-libar-100-bezvremenih-knjiga-po-izboru-istarskih-knjiznicara/

 

Share: