HZJZ / Objavljene nove preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene („samoizolacije“)

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 21. rujna 2020. Objedinjene revidirane preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene („samoizolacije“).

Prema novim preporukama izolacija asimptomatskog PCR pozitivnog bolesnika skraćuje se s 14 na 10 dana od uzimanja brisa koji je PCR pozitivan (osim kod imunokompromitiranih osoba);  izolacija oboljeloga s blagom ili umjerenom kliničkom slikom skraćuje se s minimalno 14 na minimalno 10 dana od početka bolesti uz uvjet da je minimalno 24 sata bez povišene tjelesne temperature i značajno poboljšanje ostalih simptoma (osim kod imunokompromitiranih osoba).

Bliski kontakti podliježu zdravstvenom nadzoru u karanteni/samoizolaciji u trajanju od 14 dana od zadnjeg bliskog kontakta sa zaraznom osobom.

Više informacija o novim objedinjenim preporukama – HZJZ

Služba za promicanje zdravlja Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo  objavila je Pet jednostavnih aktivnosti za očuvanje mentalnog zdravlja u doba koronavirusa.

Povežite se – Odvojite trenutak i obratite pažnju – Uzvratite – Učite nove stvari – Budite aktivni

 

Share: