Listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica

Listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica, godišnja proslava školskih knjižnica širom svijeta. Tema obilježavanje je Put do zdravlja i dobrobiti, a temelji se na trećem UN-ovom cilju održivog razvoja Zdravlje i dobrobit.

Organizatoj je Hrvatska udruga školskih knjižničara, koja kao aktivna članica Međunarodne udruge školskih knjižničara, poziva sudionike da sudjeluju u obilježavanju dana/mjeseca školskih knjižnica te da promisle i proslave vezu između knjiga, čitanja, školskih knjižnica, zdravlja i dobrobiti.

Na dan početka Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica, 1. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je Knjižna buka, svečanost knjige i čitanja, kojom se inače obilježava Međunarodni dan dječje knjige i Andersenov rođendan, a ove je godine iznimno održana 1. listopada.

Manifestaciju je organizirala Hrvatska udruga školskih knjižničara, a  suradnici su Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Školska knjiga, Naklada Ljevak, Alka script, Alfa, Katarina Zrinski, Lektira, Naša djeca, Mozaik knjiga, Disput, Hoću knjigu, Ibis grafika, ITG i Point.

 

Share: