HZZ / Potpora za očuvanje radnih mjesta za listopad-prosinac 2020.

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je 23. listopada 2020. da je Upravno vijeće HZZ-a na sjednici 22. listopada donijelo Odluku o Izmjenama i dopunama Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2020. godini.

Uvedena je nova mjera koja će zamijeniti Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) za rujan – prosinac, te Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) za rujan – prosinac – Mikropoduzetnici:   Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) za listopad – prosinac 2020.

Izmijenjena je visina iznosa potpore u potpori za skraćivanje radnog vremena, a uvedena je i izmjena u mjeri Obrazovanje i osposobljavanje navodi se u pripćenju HZZ-a u kojemu se može pročitati i sve o visini potpora i potporama za skraćivanje radnog vremena.

Novo u uvjetima:

  • [NOVO] Poslodavci iz određenih sektora, svi poslodavci obuhvaćeni Odlukama Stožera ili odlukom epidemiologa
  • [NOVO] Mikropoduzetnici bez obzira na djelatnost
  • [NOVO] Iznos potpore ovisi o postotku pada prihoda/primitaka (40-60%)

Sve informacije o mjerama listopad – prosinac 2020. mogu se pročitati na https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-listopad-prosinac/

 

Share: