11. studeni / Dan hrvatskih knjižnica

Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je 2010. godine, u spomen na obilježavanje datuma donošenja prvog hrvatskog zakona o knjižnicama, 11. studeni kao Dan hrvatskih knjižnica.

Manifestacija obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica održava se u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige.

Program središnje svečanosti prenosit će se uživo iz predvorja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a izravan prijenos svečanog događaja bit će dostupan na mrežnim stranicama i Facebook stranici HKD-a.

Prigodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje priznanje „Knjižnica godine“ najboljoj knjižnici za ostvarene iznimne rezultate u području kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama – dobitnica priznanja “Knjižnica godine” za 2020. godinu je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Hrvatsko knjižničarsko društvo u okviru obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, a radi poticanja svijesti u javnosti o značaju i ulozi knjižnica za perspektivni razvoj zajednica i društva u cjelini, organizira digitalnu kampanju pod nazivom Lista(j) priče! Kad se priče razlistaju, knjižnice blistaju! te poziva knjižnice, njihove korisnike i građane da se uključe u kampanju koja će trajati do 15. studenoga 2020.

Izvor i više informacija: Hrvatsko knjižničarsko društvo

 

Share: