14. godišnja izložba DHKP “Od izvornika do prijevoda” / Gradska knjižnica i čitaonica Pula / 1. – 30. 12. 2020.

Od izvornika do prijevoda godišnja je izložba na kojoj članovi Društva hrvatskih književnih prevodilaca izlažu prijevode koje su izradili od protekle izložbe. Otvorenje 14. godišnje izložbe “Od izvornika do prijevoda” i okrugli stol “Književno prevođenje u doba korone” održalo se 9. lipnja 2020. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Nakon otvorenja Izložba se postavlja u gradovima diljem Hrvatske. Online izložba Od izvornika do prijevoda nalazi se na stranicama Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula može se pogledati od 1. do 30. prosinca 2020. gdje se predstavlja u sklopu manifestacije Prosinac u Puli.

Prosinac u knjižnici osim izložbe Od izvornika do prijevoda donosi Knjižnicu Bake Mraz u online izdanju – Zoom zomm zoom pričaonice petkom i izložbu Miriše na Božić – raskoš slastica koju su 1. prosinca postavili učenici i djelatnici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu na Odjelu za djecu i mladež. Izložba prigodno dočarava naslov pjesničke zbirke Vesne Parun More nosi naranče u luku.

Pročitajte više – Gradska knjižnica i čitaonica Pula

 

Share: