Tržište poštanskih usluga

HAKOM je 11. prosinca izdao priopćenje za medije u kojemu se navodi da je na tržištu poštanskih usluga u Hrvatskoj u trećem tromjesečju ostvaren rast gotovo svih segmenata tržišta nakon pada u prvom i drugom tromjesečju.

Ukupno je ostvareno 67,7 milijuna poštanskih usluga što je za 6,1 posto više nego u prethodnom tromjesečju, ali i 9,4 manje nego u istom razdoblju prethodne godine. Najveći utjecaj na ukupan rast ukupnog broja usluga imalo je povećanje pismovnih pošiljaka, koje su u odnosu na drugo tromjesečje rasle 6,6 posto. Potražnja za paketskim uslugama, najviše generirana internetskom trgovinom, nije nastavljena u istom opsegu kao u drugom tromjesečju u kojem je doživjela dosadašnji vrhunac te je broj paketa manji za oko 4 posto navodi HAKOM.

Na hrvatskom tržištu posluje 22 davatelja koji obavljaju poštanske usluge od kojih je HP-Hrvatska pošta d.d. najveći s udjelom od 82,1 posto.

Kakvo je stanje s poštanskim uslugama Hrvatske pošte u četvrtom tromjesečju 2020. ovih je dana, prema pritužbama korisnika, istraženo u gotovo svim većim medijima – donosimo poveznice na samo neke od njih: telegram.hr; jutarnji.hr

Predsjednik uprave HP Ivan Čulo, najavljujući novu uslugu u 2021. godini, upućujuje zamolbu svim korisnicima koji očekuju svoje pakete za malo – razumijevanja, navodi se u članku poslovni.hr

I dok iz Hrvatske pošte navode da je razlog kašnjenja isporuke pošiljaka “specifičan mjesec” i “specifičnu situaciju”, na nama je da se ispričavamo kupcima što poslana knjiga putuje između 10 i 25 dana, često čak i kada je riječ o slanju iz tvrtke u Zagrebu na adresu u Zagrebu.

 

Share: