Kriptovalute i i blockchain

Na službenim internetskim stranicama Europske unije nalazi se članak Kriptovalute i blockchain – sve što trebate znati. Premda su aktualne već gotovo deset godina još uvijek predstavljaju novost i pitanje koje se sve češće postavlja jest što su zapravo kriptovalute te kako one uopće funkcioniraju.

Što je kriptovaluta, koja je razlika između transakcije kripotovalutama i kreditnim/debitnim karticama, što je blockchain, što je “rudarenje” i kakvo je kripto tržište pročitajte na službenim internetskim stranicama Europske unije.

O tome da je plaćanje kriptovalutama sve prihvaćenije govore i sljedeći podaci:

Hrvatska pošta otkupljuje kriptovalute u svim županijama te vrši zamjenu kriptovaluta u kune u 55 poštanskih ureda navedeno je na njihovim mrežnim stranicama.

Na Billy blagajni, u suradnji s GoCrypto sistemom plaćanja, mogu se primati bezgotovinska plaćanja od više od 40 milijuna korisnika kripto novčanika poput Bitcoin.com i Elly. https://www.billy.hr/kripto-blagajna/

Jutarnji list objavio je 9. srpnja 2020. da Fiskalna.hr uvodi u svoju aplikaciju i mogućnost plaćanja kriptovalutama. https://novac.jutarnji.hr/novac/fiskalnahr-uvela-u-svoju-aplikaciju-i-mogucnost-placanja-kriptovalutama-10421878

Share: