Proglašen Međunarodni dan Mediterana, obilježavat će se 28. studenoga

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva izvjestila je 7. prosinca 2020. da su zemlje članice Unije za Mediteran (UfM), njih 42 među kojima je i Hrvatska, proglasile 28. studenog “Međunarodnim danom Mediterana”.

Međunarodni dan Mediterana obilježavat će se svake godine s ciljem poticanja zajedničkog mediteranskog identiteta i podizanja svijesti o ostvarenim rezultatima na Euro-Mediteranu.

Kulturna dimenzija biti će jako važna te će se u okviru iste pružati razne prilike za održavanje izložbi, festivala te raznih događanja širom područja Euro-Mediterana kako bi se jačale veze između dviju obala, odnosno promicala međukulturna razmjena i dijalog.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koordinatorica je Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu kao jedne od 42 nacionalne mreže organizacija civilnoga društva okupljene u zakladi Anna Lindh koja u Barcelonski proces i Uniju za Mediteran unosi dimenziju civilnoga društva kao snažne poluge za izgradnju uključivog, održivog i modernog Mediterana.

Izvor: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

 

Share: