HNK u Zagrebu / Humanitarna večer HNK u Zagrebu za Petrinju / 6. 2. 2021.

Humanitarna večer u sklopu akcije HNK u Zagrebu za Petrinju održat će se u subotu, 6. veljače u 21 sat nakon izvedbe dramske predstave Gdje se kupuju nježnosti.

Događaj ima cilj pripomoći obnovi srušenom Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja koje je stradalo u potresu 29. prosinca 2020. godine a prijenos ove humanitarno glazbeno poetske večeri gledatelji će moći pratiti i uživo na Trećem programu HRT-a.

Publici koja će svojim donacijama sudjelovati u humanitarnoj večeri bit će predstavljena  panorama banijskih pjesnika od početka stoljeća do danas u izboru pjesnika Miroslava Kirina.

Poeziju Branislava Micića, Ive Kozarčanina, Dušana Jerkovića, Milivoja Cvetnića, Marije Čudine, Josipa Severa, Nikole Vujčića, Tatjane Gromače, Ane Brnardić i Monike Herceg govore Nina Violić, Mirta Zečević, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Lana Barić, Igor Kovač i Filip Vidović.

Ansambl Zoran Šćekić i prijatelji uvest će publiku u svijet suvremene, eksperimentalne, avangardne i improvizirane glazbe. Članovi ansambla su: Davor Križić, Damir Prica Kafka, Saša Nestorović, Dani Bošnjak, Ivan Marincel, Pavle Jovanović, Nenad Sinkauz, Alen Sinkauz, Kruno Levačić, Borko Rupena i Zoran Šćekić.

Ulaznice neće biti u slobodnoj prodaji već će se novčane donacije skupljati na ulazu u kazalište u posebnoj kutiji koja se nalazi u foajeu kazališta.

Umjetnici i zaposlenici središnjeg nacionalnog kazališta pozivaju gledatelje i prijatelje teatra da se priključe akciji.

Izvor: HNK u Zagrebu

 

Share: