Ured za udruge Vlade RH / Natječaj Veleposlanstva Francuske Republike za organizacije civilnog društva

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavilo je 19. veljače 2021. treći natječaj za organizacije civilnoga društva.

Prijave, na engleskom jeziku, zaprimaju se najkasnije do 28. ožujka 2021. godine.

Poziv ima za cilj jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata je u jednom od tri prioritetna područja:
1. ravnopravnost spolova i borba protiv bilo koje vrste rodne diskriminacije,
2. pomirba i promicanje tolerancije te
3. zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena.

Potpora dodijeljena u okviru ovog poziva može pokriti troškove vezane uz aktivnosti kao što su organizacija konferencija i okruglih stolova, studijske posjete, zagovaranje, obrazovne aktivnosti namijenjene djeci i mladima, obuke, zajedničke publikacije.

Svi projekti moraju uključivati francusku komponentu u smislu povezanosti s nekom francuskom organizacijom ili institucijom, angažiranja francuskih stručnjaka, interesa za razmjenu iskustva s Francuskom itd., a kako bi se promicalo međusobno razumijevanje i razmjena iskustava između dviju zemalja.

Izvor i više informacija:  https://udruge.gov.hr/vijesti/natjecaj-veleposlanstva-francuske-republike-za-organizacije-civilnog-drustva-5278/5278

 

Share: