Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka uskoro u Dječjoj kući u kompleksu Benčić

Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka, središnja riječka dječja knjižnica zatvara se 1. ožujka 2021. za korisnike zbog početka pakiranja svega što svoje mjesto mora pronaći u Dječjoj kući u art-kvartu “Benčić” na njenom trećem katu.

Novi Dječji odjel Stribor, nastao u sklopu potpune renovacije tzv. ciglene zgrade i revitalizacije kompleksa “Benčić”, imat će 450 m2 kvadrata, a svoja će posebna mjesta naći razigrane zbirke dječjih priča i romana (fantastične, humoristične, detektivske, pustolovne, problemske, o životinjama, povijesne, mitovi i legende…), mnoge zanimljive knjige iz različitih područja znanosti i raznih zanimljivih sfera prilagođene djeci (kako one ozbiljne, tako i zabavne koje tek trebaju djecu sprijateljiti sa znanošću, ali i opustiti i inspirirati), bogata zbirka slikovnica, kutak za stripoljupce, građa lagana za čitanje djece s disleksijom, zbirka knjiga Učim čitati za početnike u savladavanju vještine čitanja, dječja Zavičajna zbirka, dječje knjige na stranim jezicima i još niz zanimljivih sadržaja.

Poseban će prostor biti posvećen roditeljima, s bogatom roditeljskom zbirkom koja se već godinama pomno gradi u Striboru, a konačno će i riječke bebe dobiti svoj kutak za igru, slikovnice i previjanje. Uz to, novina će biti i usluga samostalnog zaduživanja/razduživanja knjiga, a novi će prostor sigurno donijeti i znatno veću programsku dinamiku te dodatnu inovativnost, posebno uz činjenicu da Dječja kuća raspolaže s multifunkcionalnom dvoranom, e-učionicom, studijom, galerijom, prostorima za boravak i radionice…

Izvor: Gradska knjižnica Rijeka

 

Share: