Noć knjige 2021. s temom Ljekovita moć knjige / 23. 4. 2021.

Jubilarna Noć knjige 2021. održat će se u petak 23. travnja. Organizira se, desetu godinu zaredom, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja).

Tema Noći knjige 2021. – Ljekovita moć knjige

Kada govorimo o knjigama, volimo ih isticati kao riznice znanja, vrelo zanimljivih priča i inspiracije. No snaga pisane riječi očituje se i u njezinoj sposobnosti da utječe na nas, mijenja naš doživljaj svijeta i sebe samih, omogućuje nam susret s „drugim“, nepoznatim, razvija empatiju i suosjećanje.

Godini čitanja želi se kvalitetnim programima i akcijama skrenuti pozornost na knjigu i čitanje te govoriti o položaju i vrijednosti knjige u suvremenom društvu.

Organizatori pozivaju sve sudionike  da u petak 23. travnja, u dnevnim ili večernjim satima, održe prigodan program kojem će u središtu biti upravo knjiga. Programi Noći knjige 2021. moći će se prijaviti od 8. ožujka do 9. travnja putem prijavnice koja će biti dostupna na internetskoj stranici Noći knjige.

https://nocknjige.hr/

Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, kojima su se u organizaciji pridružili partneri: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena te Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA. Od 2018. godine u pripremi manifestacije sudjeluje i Hrvatska udruga školskih knjižničara (HUŠK).

 

Share: