HRT Magazin / Više od 1100 programa u 10. Noći knjige

Više od 1100 programa u 223 grada i mjesta diljem Hrvatske pripremili su sudionici 10. Noći knjige koja će u petak, 23. travnja, pod motom “Ljekovita moć knjige” obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige, navodi magazin.hrt.hr

HRT – HTV donosi:

Noć knjige 2021. – Istraživanje o čitanju, petak, 23. travnja u 20:10 na Trećem progamu HTV-a.

Deseto istraživanje o čitanosti i kupovini knjiga među hrvatskim stanovništvom donosi odgovore na pitanja koliko Hrvati čitaju i kupuju knjige, jesu li se njihove čitateljske i kupovne navike mijenjale u doba pandemije, koju vrstu literature su konzumirali, jesu li radije čitali tiskana ili e-izdanja i dr.
Rezultate istraživanja agencije Kvaka predstavit će Dobrila Zvonarek iz NSK-a, članica organizacijskog tima Noći knjige.

Noć knjige 2021. – Ljekovita moć knjige, petak, 23. travnja u 20:35 na Trećem programu HTV-a.

Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja? Koje bismo knjige kao lijek “propisali” sebi i drugima? Može li se svakom vremenu preporučiti neka knjiga kao lijek? Urednica emisije je Koraljka Kirinčić.

Posebno izdanje “Potjere” u povodu Dana hrvatske knjige, četvrtak, 22. travnja u 18:10 na Prvom programu HTV-a.

Sudjeluju: Dražen Ilinčić, HRT-ov novinar, Mario Kovač, kazališni i filmski redatelj, Daniel Rafaelić, povjesničar filma te Seid Serdarević, urednik i izdavač.

 

Share: