Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja NN 67 / 2021

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 18. lipnja 2021. Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Odluka je objavljena u Narodnim novinama dana 18. lipnja 2021., izdanje NN 67/2021, i stupa na snagu 1. srpnja 2021.

Članak I. Odluke navodi: “S obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19, sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih ovom Odlukom.”

Prema članku II. prilikom okupljanja:

“Stroga mjera fizičkog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru.

Ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i najmanje 1,5 metar na otvorenom prostoru, obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.”

Odluka stupa na snagu dana 1. srpnja 2021. Koje su mjere trenutno na snazi, zaključno s danom 30. lipnja 2021., pročitajte u Narodnim novinama 65/2021.

 

 

Share: