Objavljen Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2021. godini

Ministarstvo kulture i medija objavilo je 29. lipnja 2021. Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2021. godini – proizvodnja, distribucija, dostupnost i pristup kulturno umjetničkim sadržajima u okolnostima pandemije COVID-19 i u uvjetima oporavka.

Predmet Javnog poziva dodjela je bespovratnih sredstava za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2021. godini za sljedeća područja:

1. Izvedbene umjetnosti
2. Književno-nakladnička i knjižarska djelatnost
3. Vizualne umjetnosti
4. Audiovizualne djelatnosti (sukladno Zakonu o audiovizualnim djelatnostima)

Cilj Javnog poziva je potaknuti aktivnosti usmjerene na prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja kako bi se u okolnostima pandemije COVID-19 olakšala dostupnost i omogućio pristup širem krugu korisnika i publike.
Ovaj javni poziv usmjeren je na osmišljavanje i uspostavu alternativnih načina i modela poslovanja kojima bi se ublažio negativni utjecaj pandemije koronavirusa na kulturne i kreativne industrije s ciljem dugoročne primjene i iskoristivosti novih rješenja u  uvjetima oporavka.

Pravo prijave imaju:

  • trgovačko društvo i zadruga (kojima nije osnivač tijelo javne vlasti)
  • obrt
  • ustanova (kojoj nije osnivač tijelo javne vlasti)
  • umjetnička organizacija
  • djelatnosti slobodnih zanimanja (uključujući umjetnike koji obavljaju samostalnu djelatnost)

Rok za prijavu na Javni poziv: 29. srpnja 2021.

Ministarstvo kulture i medija – Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2021. godini

 

Share: