Glasajte za najbolju knjižaru u Republici Hrvatskoj u 2021. godini

Ministarstvo kulture i medija je, s ciljem podrške knjižarskoj djelatnosti i povećanja vidljivosti knjižara kao glavnih mjesta ne samo kupnje knjiga, već i susreta s čitateljskom publikom, u Godini čitanja prvi  put raspisalo Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2021. godini.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2021. godini raspisan je 14. svibnja 2021., s rokom prijave 30 dana od dana objave na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija. Na Javni poziv pristiglo je ukupno 40 prijava iz cijele Hrvatske.

Dio ocjene temeljit će se na glasovima posjetitelja i čitateljske publike koji se knjižarama mogu dodijeliti do 1. prosinca 2021. putem mrežne stranice Godine čitanja www.citaj.hr na poveznici  https://citaj.hr/aktivnosti.

Dajte svoj glas za najbolju samostalnu knjižaru, najbolji antikvarijat i najbolju knjižaru u okviru knjižarskog lanca knjižara. 

Povjerenstvo, koje će imenovati Ministarstvo kulture i medija,  do početka prosinca obići će i ocijeniti sve prijavljene knjižare. Drugi dio ocjene temeljit će se na glasovima posjetitelja i čitateljske publike.

Izvor i više informacija – https://min-kulture.gov.hr/vijesti-8/glasajte-za-najbolju-knjizaru-u-republici-hrvatskoj-u-2021-godini/21103