Dana 1. 7. 2021. održana svečana dodjela Nagrade “Grigor Vitez” za 2020. godinu

U četvrtak, 1. srpnja 2021. na ljetnoj terasi Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu održana je svečana dodjela Nagrade “Grigor Vitez” za 2020. godinu.

Facebook Savez društava “Naša djeca” Hrvatske

DOBITNICI NAGRADE „GRIGOR VITEZ“ ZA 2020. po izboru Stručnog povjerenstva:

  • Spisateljica Andrijana Grgičević  je osvojila Nagradu „Grigor Vitez“ za najbolji tekst za djecu u slikovnici ŠTO SAM SVE NAUČIO DO ŠKOLE (I TO SAM) (Ibis grafika)
  • Spisateljica Elizabeta Končić Trlek  je osvojila Nagradu „Grigor Vitez“ za najbolji tekst za mladež u romanu POŠTA ZA LI (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade)
  • Ilustratorica Hana Vrca je osvojila Nagradu „Grigor Vitez“ za najbolje ilustracije  za djecu mlađe dobi u slikovnicama LORD SE VRAĆA KUĆI (Irena Zelena, Knjiga u centru) i MI (NI) SMO SAMI (Alma Pongrašić, Kreativna mreža)
  • Ilustrator  Dominik Vuković je osvojio Nagradu „Grigor Vitez“ za najbolje ilustracije za djecu starije dobi u autorskoj slikovnici SVJETLANA I SNI O LETU (Mala zvona)

DOBITNICI NAGRADE „PTIČICA“ za 2020. po izboru Dječjeg žirija:

  • Spisateljica Ivana Šojat osvojila je nagradu „Ptičica“ za roman ZMAJEVI KOJI NE LETE (Naklada Ljevak)
  • ilustratorica Vendi Vernić osvojila je nagradu „Ptičica“ za ilustracije u knjizi  PRIČE 1,2,3,4 (Eugene Ionesco, Mala zvona)

Više o 54. Nagradi “Grigor Vitez” za dječju književnost i ilustraciju pročitajte na mrežnim stranicama organizatora Savez društava “Naša djeca” Hrvatske.

Čestitamo dobitnicima!

 

Share: