”Knjiguška – mjesto za ljekovite priče” u Petrinji / Otvorenje 5. 7. 2021.

 ”Knjiguška – mjesto za ljekovite priče” gradu Petrinji, kontejnerska je knjižnica čije se otvorenje očekuje u ponedjeljak 5. srpnja 2021. godine u 11 sati u Turkulinovoj ulici 9 u Petrinji.

Otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige, najmasovnijoj kulturnoj manifestaciji koja već deset godina promiče knjigu i vrijednost čitanja u hrvatskom društvu i koja je ove godine uspješno održana s više od 1100 programa u više od 220 hrvatskih gradova i mjesta.

Nabavku i postavljanje kontejnera u gradu Petrinji, koji će služiti kao prostor za igru, terapiju te kao knjižnica za djecu i mlade s više od 1000 naslova, u suradnji s Organizacijskom odborom Noći knjige omogućili su Sberbank Hrvatska, LUKOIL Croatia te ponajviše Veleposlanstvo Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, a njegovo opremanje knjigama omogućili su hrvatski nakladnici okupljeni u Zajednici nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore.

U umjetničkom dijelu svečanoga programa nastupit će Goran Matović i dječji ruski zbor Kaljinka, a nakon službenog otvaranja kontejnerske knjižnice pripremljen je i prigodni program za djecu.

Izvor: Grad Petrinja

 

Share: