Vikend teme / Nedjelja, 22. 8. 2021.

Promicanje održivih obrazaca potrošnje, održivo gospodarenje otpadom, osnaživanje zajednice, svladavanje novih vještina, “sam svoj majstor”… sve je to sadržano u projektu radione Re-Geppeto u Društvenom centru Rojc u Puli.

Radiona Re-Geppeto koja se nalazi u sklopu Društvenog centra Rojc, novoopremljen je prostor u kojem građani mogu besplatno popraviti svoj namještaj, razne predmete i uređaje po principu “uradi sam”. Radiona koja funkcionira po principu “4R” – repair, reuse, reduce i recycle, opremljena je raznom opremom i alatima, a ondje se mogu obaviti manji popravci pokvarenih i oštećenih predmeta i uređaja te od starih, uz pomoć malo kreativnosti i vještina, izraditi nove i zanimljive komade.

Svečano otvorenje ove zajedničke radione, smještene u prizemlju sjevernog krila Rojca, održat će se 2. rujna 2021. godine.

Nositelj projekta je Savez udruga Rojca, dok Zelena Istra sudjeluje kao voditelj projekta. Obnovu i opremu prostora radione Re-Gepetto izvršila je Zelena Istra u okviru projekta “R.O.J.C: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo” koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Izvor i više informacija: Glas Istre, 21. 8. 2021., autor Doria Mohorović

 

Share: