Ministarstvo kuture i medija / Konferencija za medije u povodu predstavljanja dosadašnjih i daljnjih aktivnosti kampanje Godine čitanja / 27. 9. 2021.

Ministarstvo kulture i medija održat će u ponedjeljak, 27. rujna 2021., s početkom u 11.00 sati, u velikoj dvorani Ministarstva kulture i medija, Runjaninova 2,  konferenciju za medije u povodu predstavljanja dosadašnjih i daljnjih aktivnosti kampanje Godine čitanja.

Uz najavu međunarodne konferencije o poticanju čitanja „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“, uz izvješća o tijeku medijske kampanje, nagradnih natječaja za najbolje knjižare i antikvarijate, te za izradu video-najave knjiga u osnovnim i srednjim školama, predstavit će se i rezultati Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2019. i 2020. godini.

Programe i rezultate predstavit će ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković, voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Mihaela Majcen Marinić te koordinatorica Nacionalne strategije poticanja čitanja i voditeljica programa Ruksak (pun) kulture Maja Zrnčić.

Izvor: Ministarstvo kulture i medija

 

Share: