Dan hrvatskih knjižnica / 11. 11. 2021.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se u spomen na dan kada je 1960. godine Hrvatski sabor donio prvi hrvatski zakon o knjižnicama, čime su se stekli preduvjeti za sustavan razvoj hrvatskih knjižnica i nacionalne knjižničarske mreže.

Knjižnice sudionice manifestacije Mjesec hrvatske knjige obilježit će bogatim programima svoj dan, a Hrvatsko knjižničarsko društvo dodijelit će godišnje priznanje „Knjižnica godine“ u svrhu poticanja inovativnosti, kreativnosti i kvalitete rada svih hrvatskih knjižnica. https://www.mhk.hr/dan-hrvatskih-knjiznica

Dobitnica godišnjeg priznanja Knjižnica godine Hrvatskoga knjižničarskog društva za 2021. godinu je Gradska knjižnica Požega. 

Svečanost dodjele priznanja Knjižnica godine Gradskoj knjižnici Požega održat će se 11. studenoga 2021. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Svečanost dodjele priznanja prenosit će se uživo putem Facebook kanala HKD-a. Dodjela se zbog panedmije organizira uz ograničenje broja sudionika koji svečanosti nazoče u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu isključivo uz pozivnicu. Hrvatsko knjižničarsko društvo

 

Share: