Natječaj Zaklade Dr. Ljerka Markić-Čučuković

Zaklada Dr. Ljerka Markić-Čučuković raspisala je natječaj za nagradu za knjižnicu, ustanovu, udrugu i pojedinaca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo općenito.

Natjecati se mogu knjižnice, ustanove, udruge i pojedinci koji su u 2021., unaprijedili rad knjižnice, ustanove ili udruge:

  1. izradom i objavom stručne publikacije u tiskanom ili nekom drugom obliku, čiji se sadržaj odnosi na djelovanje ili povijest knjižnice, ustanove ili udruge ili u kojoj je izložena i opisana građa koju one posjeduju,
  2. pripremom i organiziranjem stručnog skupa, izložbe ili koje druge stručne manifestacije, koja je doprinijela promicanju knjižnice, ustanove, udruge ili bibliotekarstva općenito,
  3. uspostavljanjem takve suradnje s drugim knjižnicama ili ustanovama, koja je značajno doprinijela poboljšanju knjižničnih usluga i službi za korisnike.

Rok za predaju prijave je 10. siječnja 2022.

Zaklada Dr. Ljerka Markić-Čučuković, c/o Katedra za bibliotekarstvo, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti, Filozofski fakultet, Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb.

Natječaj za knjižnice

Share: