Festival povijesti Kliofest / Predstavljanja knjiga i izložbeno-prodajni sajam knjiga

Deveto izdanje Festivala povijesti Kliofesta održava se od 17. do 20. svibnja 2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Knjižnici Bogdana Ogrizovića i Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu te na nekoliko lokacija diljem zemlje. Kliofest 2022. donosi niz okruglih stolova i tribina, predstavljanja četdesetak knjiga, pet tematskih izložbi, dva povjesničarska pub-kviza…

Od utorka, 17., do petka, 20. svibnja na Kliofestu će biti predstavljene brojne nove knjige različite tematike, od prapovijesti do suvremenosti brojnih hrvatskih i inozemnih izdavača.

Na dvije pozornice u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljanja knjiga održat će Educa i FF Press, Leykam International, Hrvatski institut za povijest, Hrvatsko katoličko sveučilište, Naklada Breza, Durieux, Povijesno društvo Požega, Tim press, Naklada Dominović, Naklada Ljevak, Hrvatski državni arhiv, Srednja Europa, , Školska knjiga, Meridijani, Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, Muzej grada Zagreba, Plejada, institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Podružnica Vukovar – Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Subotica, Filozofski fakultet Karlova sveučilišta u Pragu, Mala zvona, Udruženje za modernu historiju Sarajevo, University Press.

U knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu predstavit će se knjige u izdanju Disputa, Školske knjige, Plejade i Hrvatskog instituta za povijest; u Hrvatskom državnom arhivu u izdanju FF Pressa.

Izložbeni i prodajni sajam knjiga na kojem će naslove po promotivnim cijenama ponuditi pedesetak najznačajnijih domaćih nakladnika s područja društveno-humanističkih znanosti održavat će se od 17. do 20. svibnja u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Radno vrijeme sajma: 10-19h; pet: 10-16h). www.kliofest.hr/festival-povijesti-kliofest-2022

Detaljni program Festivala pogledajte ovdje, a sve festivalske novosti pratite mogu se pratiti i putem Kliofest Facebooka.

 

Share: