21. FEKP – Festival kratke priče / Zagreb – Zadar / 5. – 10. 6. 2022.

FEKP – 6 dana, preko 40 književnika i umjetnika iz više od 10 zemalja, preko 20 programa, 2 grada Zagreb & Zadar, 7 prostora + stream online. europeanshortstory.org

Već dvadeset i jednu godinu Festival europske kratke priče dovodi najuzbudljivija književna imena iz Hrvatske, Europe, ali i cijeloga svijeta te organizira čitanja, tribine, razgovore i povezuje kratku priču s drugim umjetnostima, a sve to u opuštenom i pomalo otkačenom ambijentu. Činit će to i ovu godinu od 5. do 10. lipnja u Zagrebu i Zadru, još jednom s najznačajnijim kratkopričašima Europe i regije.

Tema 21. FEKP: Promjene.

Festival je otvoren u nedjelju 5. lipnja u Petom kupeu u Zagrebu (Trnjanska cesta 5); danas, 6. lipnja, programi se održavaju u Booksi, Knjižari Fraktura i Petom kupeu. U utorak FEKP putuje u Zadar gdje se programi održava na Sveučilištu u Zadru i Kazalištu lutaka Zadar. Od četvrtka, 8. lipnja, program se nastavlja u Zagrebu u Booksi, Malom pogonu Tvornice Kulture i Multimedijalnoj dvorani Filozofskog fakulteta. Osim uživo, live stream programi mogu se pratiti na YouTube kanalu i Facebook stranici FEKP-a.

FEKP – Program

Ove je godine FEKP u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU organizirao Natječaj za kratku priču za mlade, a na svečanom zatvaranju 21. izdanja festivala saznat ćemo o čemu i kako zumeri pišu, tko je osvojio žiri i nagrade i što sve Europska godina mladih donosi.

21. FEKP organizira Hrvatsko društvo pisaca, a ostvaren je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, Gradom Zagrebom, Gradom Zadrom, Agencijom za mobilnost i programe EU, Tradukijem, Talijanskim institutom za kulturu, Veleposlanstvom kraljevine Španjolske i svim prostorima kulture u kojima se FEKP odvija – Petim kupeom, Booksom, KnjižaromFraktura, Malim pogonom Tvornice kulture, Filozofskim fakultetom u Zagrebu, Kazalištem lutaka Zadar i Sveučilištem u Zadru.

 

Share: