Objavljen program manifestacije Dani europske baštine 2022. / rujan – listopad 2022.

Dani europske baštine najrasprostranjenija su participativna kulturna manifestacija u Europi. Vijeće
Europe pokrenulo je inicijativu 1985. godine, koja je postala zajednička akcija u suradnji s Europskom unijom od 1999. godine. Hrvatska se manifestaciji Dana europske baštine pridružila godine 1995. proglašenjem posavskog sela Krapje selom graditeljske baštine. Otad se kontinuirano obilježavaju svake godine tijekom rujna i listopada.

Dani europske baštine 2022. održavaju se s temom Održivost baštine.

U programu Dana europske baštine u Hrvatskoj sudjeluje više od 100 organizatora, od ministarstva, arhiva, knjižnica, muzeja i galerija, preko učeničkih domova, osnovnih, srednjih i viših škola, fakulteta, instituta, udruga i zadruga, do gradskih uprava, centara za kulturu, turističkih zajednica, konzervatorskih odjela, kulturno-umjetničkih društava, poduzeća i pojedinaca.

Programska knjižica Dana europske baštine 2022. donosi osnovne podatke o svim prigodnim događanjima – njihov kratak opis, mjesto, datum i vrijeme održavanja, kao i sve dostupne poveznice na dodatne digitalne sadržaje i informacije. Može se preuzeti na mrežnim stranicama koordinatora manifestacije – Ministarstvo kulture i medija.

 

Share: