Uskoro: Noć knjige i Knjiga svima i svuda

Dvanaesta Noć knjige, koja se tradicionalno organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja), održat će se od 21. do 23. travnja 2023. U Noći knjige 2023. u fokusu je umjetna inteligencija.

Na Noć knjige i ove se godine nadovezuje maloprodajna akcija Knjiga svima i svuda u gotovo svim knjižarama diljem Hrvatske, online shopovima nakladnika i online knjižarama s prigodnim akcijskim popustima u trajanju od 21. do 30. travnja 2023.

 

Organizatori Noći knjige su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te Hrvatska udruga školskih knjižničara. Održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore.

Projekt pod nazivom „Knjiga svima i svuda“, kojim se promovira dostupnost knjige po sajamskim cijenama, uspješno je održan prvi put od 10. do 15. studenog 2020. Osmislila ga je Zajednica nakladnika i knjižara zbog pandemijskih mjera a on se prometnuo u akciju cijelog ceha na teritoriju cijele RH, za fizičke knjižare i ON-LINE web shopove nakladnika, te web knjižare. Ponovljen je za Noć knjige 2021 g., kao i za Interliber 2021 g., ponovno 2022. godine u oba izdanja, te se ove godine nastavlja uz Noć knjige 2023.

 

Share: