33. Marulićevi dani / Split, 21. – 28. 4. 2023.

U Hrvatskom narodnom kazalištu Split upetak, 21. travnja dodjelom Nagrade „Marin Držić“ za najbolje dramsko djelo te izvedbom predstave Ivane Vuković „55 kvadrata“ u režiji Ivana Plazibata i produkciji splitskog Hrvatskog narodnog kazališta svečano su otvoreni 33. Marulićevi dani.

Dobitnik prve nagrade je Davor Špišić za djelo „Žena himna“, drugu nagradu ravnopravno dijele Edi Matić s djelom „Vulnera urbis, vulnera orbis (Rane grada, rane svijeta)“ te Espi Tomičić s djelom „Ples na broju 60“, a treću nagradu također ravnopravno dijele Katja Grcić s djelom „Druga“, Hana Konsa s djelom „Ostanak“ te Ana Maras Harmander s djelom „Nemaš samo ti ekskluzivu na patnju“. Ministarstvo kulture i medija

Festival hrvatske drame održava  se u Splitu od 21. do 28. travnja u organizaciji HNK Split a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Predviđena je izvedba 18 programa. Pored 11 predstava u konkurenciji za festivalske nagrade po izboru kazališne kritičarke i novinarke Kim Cuculić, bit će odigrana jedna van konkurencije zadnjeg festivalskog dana a u tzv. popratnom programu održat će se književne promocije, čitanje prvonagrađenog dramskog teksta na natječaju Marin Držić i tradicionalna pjesnička manifestacija Ča, more, judi.

Više informacija: www.hnk-split.hr

 

Share: